Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΜΕΡΠΕΙΑ

Πάντα ζήλευα το μεγαλείο των ηθικών αξιών, αξίες με τις οποίες προσπαθώ να συνυπάρξω. Ηθικές αξίες που η απουσία τους στερεί την ευπρεπή εκπροσώπηση της χώρας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτιστικής διαχείρισης.
Πάντα ονειρευόμουν έναν ηγέτη που να με κάνει υπερήφανο ως Έλληνα πολίτη και να κωφεύει στους βρυχηθμούς των ξεδοντιασμένων λεόντων που περιτριγυρίζουν την χώρα και τον πολιτισμό μας.
Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου στον Παρθενώνα, θα παρακαλούσα όλους όσους καπηλεύονται το έργο της κας Μερκούρη να σεβαστούν τους αγώνες και τις προσπάθειες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην βάση τους.
Οι διαχειριστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα πρέπει να σύρουν στα δικαστήρια τους άρπαγες των ελληνικών αρχαιοτήτων αντί να ανταλλάσουν γελοίες φιλοφρονήσεις με τους θρασύτατους αρχαιοκάπηλους της Δύσης.
“Τόνυ, θα ήθελα να συζητήσουμε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όπως ξέρεις, τον επόμενο χρόνο έχουμε εκλογές στην Ελλάδα. Ίσως αυτό θα βοηθούσε”, είπε στον πρωθυπουργό της Αγγλίας ο Κ. Σημίτης.
Όχι κύριοι δεν δέχομαι τέτοιες μικρότητες από Έλληνα πρωθυπουργό.
Επιτέλους δείξτε λίγη αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου